Кенія на межі громадянської війни: 70 жертв за два дні

No Comments


Обрання Мваї Кібакі президентом Кенії призвело до запеклих зіткнень його прихильників з опозицією, у результаті яких за останні два дні в місті Накуру загинули 60 чоловік.

Ще десять осіб загинули в неділю в сусідньому місті Найваша, повідомляють західні ЗМІ. Країна виявилася на межі громадянської війни, у різних регіонах відбуваються зіткнення між представниками племен Луо і Каленжин, які підтримують лідера опозиції, і плем’ям Кікую, до якого належить президент Кібакі.

Лікар міського шпиталю, куди доставляли тіла загиблих і потерпілих, повідомив агентству АР, що до неділі в морг доставили вже 55 тіл. Місцева газета повідомила в неділю, що на околиці міста знайдені ще п’ять трупів. До міста Накуру, в якому проживають близько 300 тис. осіб, стягнуті армійські частини.

Разом із тим кореспондент агентства Reuters у неділю став очевидцем загибелі ще десяти чоловік у Найваші. Він побачив шість спалених тіл, ще чотири людини були вбиті холодною зброєю.

Безлади в країні почалися після того, як 30 грудня виборча комісія оголосила переможцем президентських виборів діючого главу держави Мваї Кібакі. Згідно з офіційними даними, він одержав на 231 728 голосів більше за свого опонента Рейла Одінгі.

Опозиція стверджує, що її кандидат набрав на 38 тис. голосів більше за діючого президента. За інформацією гуманітарних організацій, у зіткненнях загинули вже більше 700 кенійців.

korrespondent.net

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.