Новини України повідомили про радісну подію

No Comments

Новини України 6 квітня 2017 року нарешті повідомили одну із найбільш радісних за останні роки подій: країна отримала безвізовий режим із Європейським Союзом. На це рішення усі українці чекали майже 25 років. Чимало умов довелось виконати, але нарешті особливо важливе політичне рішення було прийнято.

Коли можна буде їздити?

Рішення про те, що громадяни України зможуть відвідувати країни Шенгенської зони без віз, було прийнято Європейською комісією ще 20 квітня 2016 року. Однак, голосування Європейським парламентом значно затягнулось. В значній мірі це пов’язано із багаторівневим механізмом голосування.

Після тривалих дебатів, як повідомляють новини України, 6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за безвізовий режим. Наступним кроком повинна стати перемога в Раді ЄС. Проте подолати цей бар’єр на шляху до євроінтеграції українцям складно не буде. Потрібно, щоб 55% голосів було віддано “за”. Далі рішення публікується в офіційному журналі ЄС, а тоді набирає чинності. Загалом, як вказують експерти, без віз громадяни країни зможуть подорожувати по Європі не раніше кінця червня.

Така новина настільки потішила українців, що вони просто масово почали подавати документи на вироблення біометричних паспортів. В результаті, в паспортних столах виникли довгі черги, а сайт електронної подачі документів повністю нефункціональний.

Куди та хто зможе їздити?

Перетинати кордон із країнами Шенгенської зони зможе кожен громадянин України, котрий має біометричний паспорт європейського зразка. Ті ж особи, котрі використовують документи старого зразка, зможуть користуватись ними без візи лише після введення безвізового режиму, тобто з літа 2017 року.

Максимальний період перебування за кордоном, як дають зрозуміти новини України, — 90 днів.

Впускатимуть без віз тих осіб, котрі прямують в Європу в сімейних, ділових чи туристичних цілях. Тобто відсутність візи не дає українцям права користуватись освітніми послугами, працевлаштовуватись чи постійно проживати в ЄС.

Для того, щоб здійснити поїздку за корон, необхідно зібрати пакет документів. До них можна віднести:

● запрошення (лист);

● медичний поліс;

● виписка із банку про наявність необхідної суми коштів;

● доказ бронювання готелю;

● зворотні квиток додому;

● страховий поліс у випадку пересування на власному автомобілі.

Про додаткові документи не повідомляється.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.