Лікування панічних атак в Києві

No Comments

Панічний страх – на жаль, він майже завжди з’являється у вкрай незручний та неочікуваний момент, та на певний час повністю паралізує діяльність людини. На щастя, існує послуга «психолог онлайн» – яка дозволяє м’яко, швидко та якісно проводити психотерапевтичні сесії, результатом яких є позбавлення від цієї недуги раз і назавжди https://altera.center.

Термінове лікування панічного розладу

За статистикою, майже кожна людина переживала упродовж життя щонайменше декілька панічних атак. Кожна атака має індивідуальні особливості, але загалом панічний розлад найчастіше характеризують наступні симптоми:

  • несподіваний та дуже сильний страх;

  • ілюзія неможливості контролю над ситуацією, власним тілом та свідомістю;

  • неприємні фізичні відчуття, а саме – прискорене серцебиття, спітніння, проблеми з диханням, запаморочення і втрата свідомості, оніміння кінцівок, біль у грудях та животі тощо.

Та коли для однієї людини вона проходить майже непомітно, іншій може бути потрібна допомога у подоланні атаки та її наслідків, а також подальшому їх запобіганні. Якщо прямо на ваших очах людина переживає панічний приступ, потрібно:

  • заспокоїти її, запевняючи – що він мине за декілька секунд;

  • попросити дихати повільно та глибоко;

  • запитати її, що вона зазвичай у таких випадках робить, та як ви можете допомогти.

Водночас потрібно викликати лікаря. Річ у тому, що деякі симптоми панічної атаки нагадують відчуття, які характеризують інші патології – наприклад, серцевий напад чи інсульт. Лише фахівець спроможний відрізнити одне від іншого, та вжити відповідні до ситуації заходи.

Консультація психолога в Києві

Вкрай важливим на побутовому рівні є питання розрізняння серцевого та панічного нападів, оскільки вони дещо схожі між собою. Проте існують і суттєві відмінності:

  • панічна атака може не мати ніякої (принаймні очевидної) причини, в той самий час як напад стенокардії часто відбувається в результаті фізичних навантажень на тіло;

  • характер болю – гострий говорить про настання панічної атаки, хворе серце дає про себе знати відчуттям стискання всередині та важкості;

  • його напрям – під час атаки біль сконцентрований на центрі грудини, біль під час інфаркту може віддавати вліво – у руку, шию, щелепу.

Насамкінець, будь-який психотерапевт скаже, що панічна атака може тривати (час від часу посилюючись) до 30 хвилин. Серцевий напад у гострій стадії продовжується не більше 2-3 хвилин.

Наразі лікування панічних атак в Києві можливе не тільки в умовах кабінетної терапії, але й завдяки можливостям інтернету. Стає все більш популярною така послуга, як психолог онлайн. Лікування панічного розладу завдяки інтернет-сесіям має декілька суттєвих переваг:

  • побутова зручність як для клієнта, так і для терапевта;

  • економія часу;

  • миттєва консультація психолога в Києві або будь-якому іншому місті України чи світу.

Завдяки такому зручному формату лікування можна швидко та зручно звести нанівець неприємні наслідки панічних атак, та навіть попередити їх настання в майбутньому.

Автор: Ольга Королик (Психотерапевт, спортивний коуч)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.